Malzemeler:
3 yufka
Yarım paket eritilmiş margarin
İçine:
Peynir
Maydanoz
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Çörekotu veya susam
Yapımı:
İlk yufkayı tezgaha seriniz. Her yerine eritilmiş margarin sürünüz. 2.yufkayı da 1.yufkanın üzerine serip ona da erimiş margarin sürünüz. Son yufkayı da onların üzerine seriniz. Her yerine erimiş margarin sürünüz. Sigara böreği gibi ister 12 ister 16 parçaya bölünüz. Geniş kenarına maydanozlu peynir koyup sigara böreği gibi sarınız. Daha sonra buzdolabı poşetlerine koyup (Börekleri yan yana koyun, üst üste koyarsanız yapışır.) Buzlukta donmaya bırakınız. İstediğiniz zaman börekleri çıkarıp geniş ve derin bir kaba börekleri koyunuz. Üzerini geçecek kadar su koyup 5 dk bekletiniz. Hafifçe sıkıp yağlı kağıt serili tepsiye diziniz. Üzerlerine yumurta sarısı sürünüz. Çörek otunu da serptikten sonra 180 derecede kızarana kadar pişiriniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder