Mutfaktan

Arama Çubuğu

19 Mart 2014 Çarşamba

ÇİKOLATA SOSLU KÜP KEK




Malzemeler:

3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı su 
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu
Sosu için:
2,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
5-6 yemek kaşığı şeker
6-7 adet ikramlık çikolata ( Bayram çikolatası)
Mantolamak için:
Bolca hindistan cevizi

Yapımı:

Yumurta ve şekeri iyice çırpınız. Sıvı yağ ve suyu ilave edip karıştırınız. Un, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırınız. Yağlanmış uygun tepsiye dökünüz. 160 derecede pişiriniz. Bu arada sosunu hazırlayınız. Sos malzemelerini küçük bir tencereye koyup karıştırarak pişiriniz. Kek pişince soğutunuz. Küçük küçük küp şeklinde kesiniz .Sosta ılınınca küçük kek parçalarını hızlıca sosa batırıp çıkartınız. (her tarafını) Daha sonra hindistan cevizine bulayınız. En az 5 saat dinlendiriniz.Afiyet Olsun.

1 yorum: