Mutfaktan

Arama Çubuğu

7 Mart 2014 Cuma

İRMİKLİ TATLI




Malzemeler:

125 gr. oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
Yarım çay bardağı şeker
Yarım paket kabartma tozu
Yarım çay bardağından biraz fazla irmik
1 paket vanilya
Yumuşak olacak kadar un
Bulamak için:
2  yemek kaşığı irmik
Süslemek için:
Toz antep fıstığı veya fındık kırığı
Şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon

Yapımı:

Önce şerbetini kaynatıp soğutunuz. Malzemelerin  hepsini karıştırınız. Yumuşak bir hamur hazırlayınız. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayınız. Üzerini irmiğe bulayınız. Bıçakla ortasına çarpı şekli yapınız. 180 derecede kızarana kadar pişiriniz. Fırından çıkınca 3-4 dakika bekletip soğuk şerbeti tatlının üzerine dökünüz. Dinlendirip şerbeti çekmesini bekleyiniz. Çarpı şeklindeki yere ister toz antep fıstığı ister fındık kırığı ile süsleyiniz. Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder