MALZEMELER:
6 yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
YUFKALARI YAĞLAMAK İÇİN:
4-5 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
İÇ HARCI İÇİN:
150 gram beyaz peynir
1 tutam maydanoz
YAPIMI:
Yumurta, tuz, un ile orta sertlikte bir hamur yoğurunuz. Yumurta büyüklüğünde on iki eşit beze hazırlayınız. Un yardımıyla bezeleri yufka büyüklüğünde açınız. Büyük bir tencereye su koyup kaynatınız. Kaynamış suya 1 yemek kaşığı tuz katınız. Uygun tepsiyi yağlayınız. Bir yufkayı tepsiye seriniz. Açılmış bir tane yufka alıp kaynamış suyun içine atınız. 5-6 saniye yufka haşlayınız. Yufkayı çıkartıp soğuk su dolu kabın içine atınız. Soğuk suyun içinden çıkartıp temiz bir mutfak havlusu ile yufkanın suyunu kurulayınız. Tepsiye seriniz. 2 yemek kaşığı erimiş tereyağını yufkanın üzerine dökünüz. 4 tane daha yufka haşlayıp serdikten sonra iç harcını dökünüz. 5 tane daha yufkayı haşlayıp tepsiye seriniz. Her yufkayı yağlayınız. En üstteki yufkayı haşlamadan tepsinin üstüne seriniz. Üzerini yağlayınız. İster ocakta kızartınız isterseniz de fırında kızartınız. Sıcak servis yapınız.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder