Mutfaktan

Arama Çubuğu

13 Haziran 2014 Cuma

PASTANE ŞEKERPARESİ




Malzemeler:

250 gram yumuşamış tereyağı veya margarin
3 yumurta (1'inin sarısı üzerine)
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar sade kek unu
Üzerine bütün fındık
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
5,5 su bardağı su
1 dilim limon

Yapımı:

Önce şerbetini kaynatınız. Soğuması için bir kenarda bekletiniz. Hamur malzemeleriyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayınız. Ceviz büyüklüğünde bir parça alıp yuvarlayınız. Üzerine yumurta sarısı sürüp bir bütün fındık yerleştiriniz. 180 derecede kızarana kadar pişiriniz. Fırından çıkardıktan sonra 2-3 dakika tatlıyı bekletiniz. Daha sonra soğuk şerbeti dökünüz. Şerbetin çekmesini bekleyiniz.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder