Malzemeler:
Yarım kilo kıyma
Yarım çay bardağı ince bulgur
1 yumurta
1 adet kuru soğan
1 adet kuru soğan
Karabiber
Kimyon
Kimyon
Tuz
Ayrıca:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı kuru nane
Yapımı:
Kıymayı bir kaba koyunuz. Üzerine ince kıyılmış kuru soğan, ince bulgur , yumurta, tuz ve baharatları ekleyip güzelce yoğurunuz. Bir kaseye su koyunuz. Nohut büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayınız (Ellerinizi ara ara ıslatınız.). Tüm köfteler bittikten sonra tencereye tereyağını koyunuz. Eridikten sonra salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurunuz. Üzerine 2,5 su bardağı su ilave ediniz. Kaynadıktan sonra köfteleri yavaşça tencereye dökünüz. Üzerine 1 çay kaşığı kuru nane ekleyiniz. 35 dakika pişiriniz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder