Mutfaktan

Arama Çubuğu

31 Aralık 2014 Çarşamba

HAŞHAŞLI DÜĞÜM POĞAÇA



Malzemeler:

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yumuşak olacak kadar un
İçi için:
3-4 yemek kaşığı ezilmiş haşhaş
1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
Yumurta sarısı

Yapımı:

Hamur malzemeleriyle yumuşak hamur yoğurunuz. Yarım saat mayalandırınız. Ezilmiş haşhaş ve sıvı yağı karıştırınız. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde beze alıp tatlı tabağı büyüklüğünde açınız. Haşhaşlı harçtan her yerine sürünüz. Rulo sarınız ruloya düğüm atınız. Yağlanmış tepsiye diziniz. Tüm hamur bitince üzerine yumurta sarısı sürünüz. 10-15 dakika tepsi de dinlendiriniz. Isınmış 180 derece de pişiriniz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder