9 Şubat 2015 Pazartesi
HAVUÇ RÜYASI
Malzemeler
1 kg havuç
2 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı nişasta
2 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 limon suyu
Yeteri kadar sade pötibör bisküvi
Yapılışı
Havuçları soyup dograyınız. 5 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayınız.Haşlanan havuçları suyuyla beraber rondodan geçirip püre yapınız. Püreyi tencereye koyunuz. Nişastayı bir bardak suda çözerek püreye hızlı hızlı karıştırarak ilave ediniz. (Yoksa topak topak olur) Şeker, limon suyu limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyiniz. Kaynayana kadar karıştırarak pişiriniz. Büyük boy kare borcamı ıslatınız. Bir kat bisküvi dizip üzerine kepçeyle ince bir tabaka muhallebi dökünüz. Bu şekilde istediğiniz kadar kat yapınız. Bir gün mutlaka dinlendiriniz. Tadı daha güzel oluyor. Üzerine ister ceviz ister fıstık fındık ne arzu ederseniz öyle süsleyiniz.
Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder