Mutfaktan

Arama Çubuğu

19 Temmuz 2015 Pazar

KAYMAKLI POĞAÇA



Malzemeler:

100 gr tere yağı
250 gr süt kaymağı
1 çay bardağı ılık su
1 çay badağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
1 yumurta (sarısı üzerine)
Un
İçine:
Ne isterseniz

Yapımı:

Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurunuz. Yarım saat mayalandırınız. Cevizden biraz büyük parçalar alarak avuç içi kadar açınız. İç malzemesini koyup yuvarlayınız. Hamurdan fındık büyüklüğünde parça alıp elinizle uzatınız. Poğaçanın üzerine resimdeki gibi yerleştiriniz. Yağlanmış fırın tepsisine diziniz. 15 dakika tepside dinlendiriniz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişiriniz.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder