MALZEMELER:
4 yumurta
3 fincan yoğurt
1 fincan sıvıyağ
2,5 fincan irmik
3 fincan un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 büyük havuç
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
1 dilim limon
YAPIMI:
Yumurtayı köpürene kadar çırpınız. Havucu rendeleyip diğer malzemeleri katınız. En son un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırınız. Yağlanmış uygun tepsiye dökünüz. 180 derecede iyice kızarana kadar pişiriniz. Bu arada şerbetini hazırlayınız. Şerbet kaynamaya başlayınca bir dilim limon ekleyip 15 dakika daha kaynatınız. Kızarmış olan revaniyi fırından çıkartınız 4-5 dakika sonra sıcak şerbeti üzerine döküp çekmesini bekleyiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder