Görüntüsü klasik poğaçalardan farklı. İçine istediğiniz malzemeyi doldurup yiyebilirsiniz.
Malzemeler:
1,5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Un
Arası İçin:
3 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
Üzeri İçin:
1 yumurta sarısı
Yapımı:
Hamur malzemeleriyle yumuşak hamur yoğurunuz. Üzerini örtüp yarım saat mayalandırınız. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parça alınız. Çay tabağından biraz büyükçe açınız. Yumuşak tereyağı ile her tarafını yağlayıp yarım daire (''D'' gibi ) şeklinde katlayınız. Tekrar üzerini yağlayıp katlayınız. Yağlı tepsiye diziniz. Katları elinizle hafif ayırınız ki yapışmasın.15 dakika tepside dinlendirip ısınmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriniz.
Soğuduktan sonra kaşar, domates vs. ne arzu ederseniz katların arsına koyup yiyebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
teyze çok güzel olmuş ama tarifini isteriz :)
YanıtlaSil