Mutfaktan

Arama Çubuğu

6 Ekim 2013 Pazar

KATLI POĞAÇA


Çok beğenilerek yenilen nefis bir poğaça.

 

Malzemeler:

2 su bardağı ılık süt
1.5 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta (sarısı üzerine)
1 paket yaş maya (42gr.)
1.5 tatlı kaş.tuz
2 tatlı kaş. şeker
Aldığı kadar un

Üzerine: Çörek Otu

Arasına Sürmek İçin: Yarım paket eritilmiş margarin veya tereyağı

Açmak İçin: Nişasta

İçine: Peynir ve maydanoz

Yapımı:

Malzemeleri karıştırıp, yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Üzerini kapatıp ve 15dk dinlenmeye bırakıyoruz. Bu arada yağı eritiniz. Dinlenen hamuru 8 eşit bezeye ayırınız. 4'erli 2 grup yapınız. Her bir bezeyi nişasta ile yemek tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Açılan ve yağlanan 4 hamuru üst üste koyup en üstekine yağ sürmeyiniz. Elinizle biraz daha bastırarak genişletiniz. Önce 4'e sonra 8'e sigara böreği keser gibi kesiyoruz. Geniş kenarlarını maydanozlu peynir koyup rulo şeklinde sarıyoruz. Diğer 4'lü grup içinde aynı işlemi uyguluyoruz. 15-20 dk tepside mayalandırıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz. 180 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet Olsun...

1 yorum:

  1. bu tarif hem kolay hem çok lezzetli, teşekkürler.. Ayşegül..

    YanıtlaSil