Mutfaktan

Arama Çubuğu

21 Kasım 2013 Perşembe

ELMALI KURABİYE



Yıllardır yaptığım ve severek yenilen yumuşacık bir kurabiye

Malzemeler:

125 gram margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yumuşak olacak kadar un
Elmalı Harcı:
4 tane elma
4 yemek kaşığı şeker
1.5 çay kaşığı tarçın


Yapımı:

Elmaları soyup rendeleyiniz. Küçük bir tencereye alınız. Üzerine toz şeker ilavesi ile suyunu çekinceye kadar pişiriniz. Ocağı kapattıktan sonra tarçın ilave edip karıştırınız. Soğuması için kenarı alınız. 
Yumuşak margarini sıvı yağ, yoğurt, pudra şekerini karıştırınız. Un ve kabartma tozunu ilave ediniz. Unu kontrollü dökünüz. Yumuşak bir hamur yoğurunuz. Portakal büyüklüğünde parça alınız. Merdane ile servis tabağından biraz daha büyük açınız. Önce 4'e sonra 8'e son olarakta 12'ye bölünüz. Geniş kenarına birer tatlı kaşığı tepeleme elmalı harçtan koyup rulo şeklinde sarınız. Tepsiye diziniz.( Ben tepsiyi yağlamadım. ) 170 derecede ısınmış fırında çok kızartmadan pişiriniz.

Afiyet Olsun...


1 yorum:

  1. ÇOK GÜZEL OLMUŞŞŞŞ ELLERİNE SAĞLIK CANIMMM

    YanıtlaSil