Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 yumurta (akı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzerine:
Yumurta akı
Galeta unu
Sapı için:
2-3 adet çubuk makarna
İçine:
İstediğiniz herhangi bir iç malzeme
Yapımı:
Hamur malzemeleri ile yumuşak hamur yoğurunuz. cevizden biraz büyük bir parça alınız. Elinizle biraz açınız. İçine istediğiniz bir iç malzemeyi koyunuz ve kapatınız. Yukarı doğru sap yapınız. Armut şekli veriniz. Önce yumurta akına sonra da galeta ununa bulayınız. 4 santim uzunluğunda çubuk makarna kırınız. Armudun tepesine yerleştirip sap görüntüsü veriniz. 180 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişiriniz.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder