Malzemeler:
125 gram yumuşamış margarin(Oda ısısında)
1 çay bardağı sıvı yağı1 su bardağı nişasta(Mısır)
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 yumurta
Yumuşak olacak kadar un
İçine:
Yeteri kadar fındık(Bütün halde olsun.)
Şerbeti:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
6-7 damla limon suyu
Yapımı:
Yumuşak margarini ve diğer sıvı malzemeleri karıştırınız. Karbonatı da ilave ediniz. Unu kontrollü ilave ediniz. Kulak memesi kıvamında olacak. Portakal büyüklüğünde hamurdan parça alınız. Oklava ile açınız. Kurşun kalem kalınlığında açınız. Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi su bardağı ile yuvarlak daireler çıkartınız. Ortasına fındık yerleştiriniz. Fındığın 4 bir kenarından kesiniz.(Artı şeklinde) Ama fındığın altını kesmeyiniz. Önce bir parçayı fındığa doğru kaldırın sonra tam karşıdaki kaldırınız. Ardından diğer kenarları da önce biri sonra diğerini kaldırıp gül şeklini verin. Fırın tepsisine diziniz.(Ben tepsiyi yağlamadım.) Diğer hamurlar içinde aynı işlemi yapınız.Önceden ısınmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriniz.
Yukarıdaki şerbet malzemelerini tencere koyup kaynatınız. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatınız. İyice soğumuş tatlıya sıcak şerbeti dökünüz. 10-12 saat şerbetin çekmesini bekleyiniz.
Afiyet Olsun...
şekli harika görünüyor, ellerinize sağlık, bende denedim, çok hafif ve lezzetli oldu. Çok teşekkür ederim.. Ayşe çiçek
YanıtlaSil