Malzemeler:
9 adet kuru incir
3 yumurta
1.5 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı süt
Islatmak İçin:1.5 su bardağı soğuk su
0.5 su bardağı toz şeker1 yemek kaşığı nescafe
Muhallebisi İçin:
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
4 su bardağı süt
50 gram tereyağı
1 poşet toz şanti
1 paket vanilya
Yapımı:
Önce incirleri ılık suda yarım saat bekletin yumuşasın. Sonra ufak ufak doğrayınız. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpınız. Süt, yağ, cevizi ilave edin ve karıştırın. Yumurta şeker un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. En son yumuşamış incirleri ilave ediniz. Yağlanmış 30 santim çapında tepsiye boşaltınız. 150 derecede altı üstü kızarana kadar pişiriniz. Kek fırından çıkınca 10-15 dakika sonra ıslatmak için yukarıdaki malzemeleri güzelce karıştırıp kekin her yerine dökünüz. Muhallebisi için süt, nişasta, un ve şekeri karıştırarak pişiriniz. Ocağı söndürdükten sonra tereyağını ilave edip güzelce karıştırınız. Muhallebiyi 5 dakika bekletip vanilyayı ve şantiyi toz halde muhallebiye ilave edip mikserle 5 dakika çırpınız. Kekin üzerine güzelce yayınız.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder