Mutfaktan

Arama Çubuğu

31 Aralık 2013 Salı

PIRASALI BÖREK


Pırasa sevmeyenlerin bile büyük bir zevkle yediği bir börek.


Malzemeler:

1 kilo yufka
1.5 su bardağı süt
1.5 su bardağı sıvı yağ
800 gram pırasa
200 gram kıyma
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 havuç
Karabiber
Tuz
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı

Yapımı:

Pırasaları ince ince doğrayınız. Havucu rendeleyiniz. Küçük bir tencereye havucu ve pırasayı koyup 2 yemek kaşığı sıvı yağla biraz pişiriniz. Kıymayı ilave edip pişirmeye devam ediniz. Tuz ve karabiberi ilave ediniz. Pişince altını söndürünüz. Soğumaya bırakınız.
Süt ve sıvı yağı karıştırınız. Yufkayı tezgaha seriniz. Ortadan 2'ye bölünüz. Süt ve yağ karışımından 4-5 yemek kaşığı dökünüz. Yufkanın her yerini fırça yardımıyla ıslatınız. Soğumuş olan pırasalı harçtan 2 yemek kaşığı yufkanın her yerine serpiştiriniz. Yufkayı ucundan başlayarak rulo sarınız. Hafif yağlanmış tepsiye diziniz. Yufka veya iç harcı bitene kadar aynı işlemi uygulayınız. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu dökünüz. 180-190 derecede kızarana kadar pişiriniz. 

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder