Malzemeler:
1 kilo yufka
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı sıvı yağ
Yarım kilo ıspanak
1 su bardağı peynir
Tuz
Pul biber
Ayrıca iki yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine:
1 yumurta sarısı
Yapımı:
Güzelce yıkanmış ıspanakları ince ince doğrayınız. Tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup doğranmış ıspanakları ekleyiniz. 15 dakika kavurunuz. Sonra soğumaya bırakınız. Soğuyunca peynir, tuz ve pul biber ekleyip karıştırınız. Yufkayı tezgaha seriniz. Süt ve sıvı yağı karıştırıp yufkanın her yerine sürünüz. Sora yufkayı ortadan ikiye bölünüz. 2 yemek kaşığı ıspanaklı harçtan yufkanın her yerine serpiniz. Rulo yapıp yağlı tepsiye ortadan başlayarak dolayarak yufkaları yerleştiriniz. Yufkalar bitene kadar aynı işlemi uygulayınız. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiniz. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriniz.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder