Mutfaktan

Arama Çubuğu

8 Şubat 2014 Cumartesi

AÇMA


Malzemeler:

2 su bardağı süt (ılık)
1 su bardağı su (ılık)
1 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
1 yumurta(sarısı üzerine)
Yumuşak olacak kadar un
Üzerine:
Yumurta sarısı
Çörek otu

Yapımı:

Su, şeker ve mayayı karıştırıp 5 dakika kabarmasını bekleyiniz. Süt, sıvıyağ, tereyağı, yumurtanın akını karıştırınız. Unu yavaş yavaş ilave edip tuzu ekleyiniz. Kulak memesinden biraz daha yumuşak hamur yoğurunuz. Hamuru 15 dakika dinlendiriniz. Mandalinadan biraz küçük parçalar alıp elinizle uzatınız. İki ucunu birleştirip açma şekli veriniz. Yağlı tepsiye diziniz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiniz.
10-15 dakika tepside bekletiniz. Isınmış 180 derecede kızarana kadar pişiriniz.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder