Çok güzel bir kek. İçindeki nişastadan dolayı kekin dokusu harikaydı. Ailece çok beğendik.
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzerine:
1 su bardağı soğuk süt(Kekin üzerine dökmek için)
1 paket kakaolu puding
Puding için yeteri kadar süt
Yapımı:
Yumurta ve şekeri iyice çırpınız. Su ve yağı ekleyip karıştırınız. Son olarak nişasta, vanilya, elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırınız. Uygun yağlı düz tepsiye harcı dökünüz. 160-170 derecede pişiriniz. Kek piştikten sonra fırından alıp 8 dakika bekletiniz. 1 bardak soğuk sütü kekin üzerine dökünüz. Keki soğuması için bekletiniz. 1 paket pudingi arkasındaki tarife göre pişiriniz. Pudingin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kekin üzerine eşit bir şekilde yayınız.
Afiyet olsun...
Görüntüsü kadar lezzeti de harika ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil