Çarşaf böreği gibi açılıyor fakat bunda 3 tane yufka üst üste. Yiyenlerin beğenisini kazanan harika börek.
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçine:
7-8 adet haşlanmış patates
1 kuru soğan
Karabiber
Pulbiber
Reyhan
Tuz
Yufkaları yağlamak için:
Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
Yapımı:
Hamur malzemeleriyle kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurunuz. Hamuru 9 eşit bezelere bölünüz. 3'erli 3 grup yapınız. İlk 3 bezeyi servis tabağı büyüklüğünde tek tek açınız.
3 yufkayı da tek tek yağlayarak üst üste koyunuz.
3 yufkayı da tek tek yağlayarak üst üste koyunuz.
Yufkaları her tarafından elinizle çekerek büyütebildiğiniz kadar büyütünüz.
Kenarına patatesli harçtan koyup rulo yapınız. 3 parmak eninde kesiniz. Yağlanmış fırın tepsisine diziniz. Diğer bezeler içinde aynı işlemi uygulayınız.Margarin ve sıvıyağ karışımından böreklerin üzerine sürünüz. 15-20 dakika tepsi de bekletiniz. Isınmış 180 derecede kızarana kadar pişiriniz.Afiyet olsun.
çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık
YanıtlaSil