Katıklı dolma yöresel bir yemek.
Malzemeler:
300 gr. kıyma
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı ince bulgur
1 yemek kaşığı kuru reyhan
1 tane kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 kg kabak
Üzeri için:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
Yapımı:
Kabakları 3 parmak genişliğinde kesiniz. İçlerini oyunuz. Kıymayı, ince bulguru ,rendelenmiş soğanı ,baharatları ve 2 yemek kaşığı suyu katıp güzelce yoğurunuz.Kabağın içine sığacak kadar parça alıp köfte gibi elinizle sıkınız. Kabağın içine koyunuz.Tencereye diziniz. Tüm kabaklar bittikten sonra 1,5 su bardağı sıcak suyu kabakların üzerine dökünüz. Kısık ateşte pişiriniz. Piştikten sonra servis tabağına kabakları diziniz.
Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökünüz. Erimiş tereyağlı salçalı sosu dökünüz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder