Mutfaktan

Arama Çubuğu

16 Şubat 2014 Pazar

BÜZGÜLÜ BÖREK (MİDYE BÖREK)





Malzemeler:


 1 kilo yufka
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı sıvıyağ
İçine istediğiniz bir iç harcı (peynir,patates,kıyma)
Üzeri İçin:
1 yumurta sarısı

Yapımı:

Her bir yufkayı 4 eşit parçaya bölünüz. Her bir üçgene süt ve yağ karışımını sürünüz. Üçgenin sivri yerinden tam tutarak aşağı doğru büzdürünüz. Kenarlardaki uçları da üst tarafa getiriniz. Uç kısmına iç harcı koyunuz. İçe doğru kıvırıp ters çeviriniz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziniz. Üzerine yumurta sarısı sürünüz. Isınmış 180 derecede kızarana kadar pişiriniz.
                                                         Afiyet Olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder