Çıtır çıtır nefis bir börek.
Malzemeler:
1 kg yufkaYarım su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
İçine:
Tercihe göre kıyma, peynir veya patates
Üzerine:
Yumurta sarısı
Çörek otu
Yapımı:
Bir tane yufkayı tezgahın üzerine seriniz. 3 parmak kalınlığında yufkayı uzun şeritler halinde kesiniz. 1 tane şerit alınız. Üzerine 2 yemek kaşığı süt veya karışımı dökünüz. 1 şerit daha alıp diğer şeridin üzerine koyunuz. 2 yemek kaşığı sütlü karışımdan dökünüz. Kenarına iç harcı koyunuz. Üçgen şeklinde katlayınız. Tepsiye diziniz. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayınız. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder