Mutfaktan

Arama Çubuğu

26 Şubat 2014 Çarşamba

POĞAÇA



Malzemeler:

250 gram yumuşak tereyağı veya margarin
1 çay fincanı ılık süt
2 yumurta (Birinin sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un

Yapımı:

Süt, maya ve toz şekeri bir kaba koyunuz. 5-6 dakika bekletiniz. Yumuşamış tereyağı, yumurta, un ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurunuz. Mandalina büyüklüğünde bir parça alıp elinizle biraz açınız. İç malzemeyi koyup yuvarlayınız. Yağlı bir tepsiye diziniz. Üzerine elinizle biraz bastırınız. Yumurta sarısı sürüp çatalla çizik yapınız. 15-20 dakika tepside bekletiniz. Isınmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriniz.
Bu poğaçaları sıcak tüketiniz.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder