Malzemeler:
8-9 adet haşlanmış patates(Kek kalıbının büyüklüğüne göre patates sayısı değişir.)
1 tutam maydanoz
2-3 dal dere otu
2 dal yeşil soğan
2 adet büyük boy havuç
1 su bardağı kıyılmış mor lahana
Tuz
Limon
Sıvı yağ
Sıvı yağ
Yapımı:
Haşlanmış patatesleri eziniz. 3 parçaya ayırınız. İlk parçaya kıyılmış maydanoz, dere otu ve yeşil soğanı
katınız. Yeteri kadar tuz, sıvıyağ ve limonu ekleyip karıştırınız. Streç film ile kapladığınız kek kalıbının içine maydanozlu patates karışımını kek kalıbına yerleştiriniz. 2. parçaya rendelenmiş havucu ekleyiniz. Tuz, limon ve sıvıyağ ekleyip karıştırınız. İlk parçanın üzerine yerleştiriniz. Son parçaya kıyılmış mor lahana, tuz, limon ve sıvıyağ ekleyip karıştırınız.Diğerlerinin üzerine yerleştiriniz. 2-3 saat dinlendiriniz. Afiyet Olsun...
süper görünüyo
YanıtlaSil