Çilekli, hafif ve leziz bir pasta...
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Kreması:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Arasına:
300 gram çilek
Üzerine:
Meyve sosu
Yapımı:
Yumurta ve şekeri 3 dakika çırpınız. Un, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip çırpmaya devam ediniz.
Kelepçeli kalıba dökünüz. 170 derecede pişiriniz. Krema malzemelerini karıştırarak pişiriniz. Keki fırından çıkarıp ılınmasını bekleyiniz. Ilındıktan sonra ortadan ikiye kesiniz. İkiye kestiğiniz kekin alt tabakasını ister marmelatla ister şekerli süt ile ıslatınız. Üzerine kremanın yarısını dökünüz. Kremanın üstüne çilekleri ortadan ikiye keserek serpiniz(Çileklerin bir kısmını üzeri için ayırınız). Pasta kekinin üst tabakası ile üzerini kapatınız. Üst tabakasını da ıslatınız. Islattıktan sonra geriye kalan tüm kremayı üzerine dökünüz. Kenarlarına ikiye bölünmüş çilekleri diziniz. Meyveli sosu üzerindeki tarife göre hazırlayınız. Soğuduktan sonra pastanın orta kısmına dökünüz. 4-5 saat dinlendirdikten sonra servise hazır...
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder