Mutfaktan

Arama Çubuğu

29 Nisan 2014 Salı

TOP BÖREK


Klasik tarzda böreklerden sıkıldıysanız yufkayı birde bu şekilde deneyin. Benim favori böreklerim arasında yer alır kendileri...

Malzemeler:

4 yufka
1,5 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı sıvıyağ
İçine:
300 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kimyon
Üzerine:
2 yumurta akı
1 - 1,5 su bardağı galeta unu

Yapımı:

 Soğanı yemeklik doğrayınız. 2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyiniz. Biraz kavurunuz. Kıymayı ekleyip iyice pişiriniz. Baharatları ve doğranmış maydanozları ekleyip ocağı kapatınız. Soğumaya bırakınız. İlk yufkayı tezgaha seriniz. Süt ve sıvı yağı karıştırıp yufkanın her yerine sürünüz. İkinci yufkayı da üstüne seriniz, her yerine süt ve sıvı yağ  sürünüz. Yufkayı 4 eşit parçaya ( Artı şeklinde) bölünüz. Her bir parçayı da  yufkanın büyüklüğüne göre 4 veya 5 parçaya bölünüz ( Sigara böreği gibi kesiniz.). Yufkanın geniş yerine iç harcı koyunuz. Önce muska böreği yapar gibi sarınız. Sonra yufkanın ucundan tutup yumak sarar gibi yuvarlak olacak şekilde sarınız. Avuç içinde biraz sıkıştırıp daha da yuvarlak olmasını sağlayınız. Yumurta akına ve son olarak galeta ununa bulayınız. Bütün yufkalarda aynı işlemi uygulayınız. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derecede yarım saat pişiriniz. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder