Bu salatayı dün arkadaşlarım için yaptım.Arkadaşlarım çok beğendiler.
Malzemeler:
1 su bardağı bardağı haşlanmış bezelye
2 adet haşlanmış havuç
2 adet haşlanmış küçük patates
8-10 adet kornişon turşu
Yarım su bardağından biraz fazla mısır
2 kase yoğurt
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı mayonez
Biraz tuz
10 dal dereotu
Köftesi için:
1,5 su bardağı ince bulgur
1-2 yemek kaşığı un
Biraz tuz
Yarım çay bardağından biraz fazla su (yoğururken eklemek için)
Yapımı:
Bulgurları üzerini hafif geçecek kadar sıcak su döküp 1 saat dinlendiriniz. Daha sonra üzerine un, tuz ve suyu ekleyip özleşene kadar yoğurunuz.Bilye büyüklüğünde yuvarlayınız.Kaynamış tuzlu suda köfteler havalanana kadar kaynatınız. Diğer tarafta garnitürü hazırlayınız.Büyükçe bir kaseye yoğurt, mayonez, tuz, ezilmiş sarımsak ve kıyılmış dere otunu ekleyip güzelce karıştırınız.Üzerine bezelye, havuç, patates, turşu, mısır ve haşlanmış köfteleri de ilave edip iyice karıştırınız.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder