Hafifliği ile çokça iltifat alan nefis pasta
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
3-4 yemek kaşığı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
2 su bardağı un
Kreması:
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
2,5 su bardağı süt
25 gram margarin
Dışı İçin:
2 su bardağı ılık süt
3-4 yemek kaşığı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
2 su bardağı un
Kreması:
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
2,5 su bardağı süt
25 gram margarin
Dışı İçin:
2 su bardağı ılık süt
1,5 su bardağı hindistan cevizi
YAPIMI:
Yumurta ve şekeri mikserle 10 dk çırpınız. Diğer malzemeleri de sırayla ekleyip tahta kaşıkla karıştırınız. Yağlı kağıt serilmiş kare ve ya dikdörtgen tepsiye boşaltınız.150 derecede kurutmadan pişiriniz. Hafif pembeleşmesi yeterlidir. Krema malzemelerini küçük bir tencereye koyunuz. Kaynayana kadar karıştırınız. Kaynadıktan sonra ocağı söndürünüz. Vanilya ve margarin ekleyip 5 dk mikserle çırpınız.
Kek pişince ılındıktan sonra fotoğrafta göründüğü gibi dilimleyiniz.
Her bir dilimi ortadan ikiye bölünüz. İç tarafına 1 yemek kaşığı kremadan sürünüz. Rulo şeklinde sarınız. İki ucunun birleşmesi yeterli. Bu mini pastayı ılık süte batırıp çıkartınız. Geniş bir tabağa dökülmüş hindistan cevizine sütten çıkarttığın pastaları bulayınız. Büyük bir kaba bütün pastaları diziniz. Dolapta mutlaka bir gece dinlendiriniz.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder