Malzemeler:
200 gr. yumuşak margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı şeker
1,5 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı dövülmüş fındık
1 paket kabartma tozu
Yumuşak olacak kadar un
Yapımı:
Üzümü 15 dakika ılık suda bekletiniz. Suyunu süzüp kağıt havluyla kurulayınız. Önce sıvı malzemeleri yoğurma kabına koyup karıştırınız. Daha sonra katı malzemeleri ilave edip karıştırınız.Unu dikkatli dökünüz. Ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurunuz. Ceviz büyüklüğünde parça alıp yuvarlayınız. Isınmış 180 derecelik fırında 17-20 dakika pişiriniz. Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder