Mutfaktan

Arama Çubuğu

24 Mayıs 2014 Cumartesi

İMAM SARIĞI PASTASI


Lezzetiyle , şık sunumuyla göz dolduran pasta...

Malzemeler:

4 yumurta
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı ılık su 
1 su bardağı un
1 paket vanilya 
Yarım paket kabartma tozu
Kreması:
3 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Üzerine:
80 gram bitter çikolata
2 yemek kaşığı krema
Kenarları için:
Bolca hindistan cevizi

Yapımı:

Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpınız. Diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam ediniz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kek harcını eşit şekilde döküp yayınız. 170 derecede pişiriniz. Kremayı hazırlayınız. Vanilya hariç krema malzemelerini tencereye koyup karıştırarak pişiriniz. Ocağı kapatıp vanilyayı ekleyiniz. Mikserle çırpınız. Ilınmaya bırakınız. Kek soğuduktan sonra büyük olmasını istiyorsanız su bardağı ile küçük olmasını istiyorsanız çay bardağı ile kekten yuvarlaklar çıkartınız. Kekten bir parçasını alıp bir kaşık krema koyunuz. Diğer keki üzerine kapatınız. Etrafını da kremaya bulayınız. Daha sonra üzeri hariç yanlarını hindistan cevizine bulayınız. Tüm kek parçalarını bu şekilde yapınız. Çikolatayı benmari usulü eritiniz. Erirken içine 2 kaşık krema ekleyiniz. Bu sosu da kaşık ile kenarlara taşırmadan pastanın üzerine dökünüz. 5-6 saat dinlendirip servis yapabilirseniz.
                                                                   Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder