Çok pratik bir börek. Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık.
Malzemeler:
5 adet yufka
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta (Sarısı üzerine)
İçine:
350 gram kıyma
2 soğan
1 tutam maydanoz
2 sivri biber
2 kaşık Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul Biber
Kimyon
Yapımı:
İç harcını pişiriniz. Tepsiyi yağlayınız. Bir tane yufkayı seriniz. Kenarlardan taşsın. Süt, sıvıyağ ve yumurta akını karıştırıp yufkanın üzerine yeteri kadar dökünüz. Diğer yufkayı da büzüştürerek tepsiye seriniz. Üzerine yine harçtan dökünüz. 3. yufkaya da aynı işlemi yapınız. Pişmiş ve soğumuş olan kıymalı harcı eşit şekilde yayınız. Diğer yufkaları da aynı şekilde buruşturarak seriniz. İlk konulan yufkanın kenardan sarkan kısımlarını tepsinin üzerine kapatınız. Yumurta sarısının üzerine bir tatlı kaşığı sıvıyağ döküp karıştırınız. Böreğin her tarafına sürünüz. Çörek otu serpip 180 derecede kızarana kadar pişiriniz.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder