Mutfaktan

Arama Çubuğu

10 Temmuz 2014 Perşembe

SUSAMLI İRMİKLİ TATLI




Malzemeler:

1,5 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı karbonat
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
Aldığı kadar un
Üzerine:
Susam
Şerbeti için:
3 su bardağı su 
3 su bardağı şeker

Yapımı:

Önce şerbeti hazırlayınız, soğumaya bırakınız. Yukarıdaki malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurunuz. Ceviz büyüklüğünde parça alıp yuvarlayınız. Üzerine yumurta sarısı sürüp susama bulayınız. 180 - 190 derecede kızarana kadar pişiriniz. Fırından alınca 1-2 dakika sonra soğuk şerbeti sıcak tatlıya dökünüz. Şerbetini çekinceye kadar dinlendiriniz.                                                                                                                                                                    Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder