Daha önce kadayıflı muhallebi yayınlamıştım..Bunun tabanında karamelize şurupla ıslatılmış etimek var.Tüm aile çok beğendi. Bir dilim yiyen ikinci dilimi istedi.
Malzemeler:
Kreması:
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 vanilya
1 paket toz şanti
1 çay bardağı süt (şanti için)
Alt taban:
1 paket etimek
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Üst taban:
250 gr kadayıf
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 vanilya
1 paket toz şanti
1 çay bardağı süt (şanti için)
Alt taban:
1 paket etimek
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Üst taban:
250 gr kadayıf
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
Yapımı:
Tencereye 1 su bardağı şekeri koyunuz.Kısık ateşte erisin karamelize olunca üzerine iki su bardağı suyu ve yarım su bardağı şekeri ekleyiniz karıştırarak kaynatınız. Etimekleri uygun bir tepsiye diziniz. Üzerine sıcak şerbeti dökünüz. Krema malzemelerini de karıştırarak pişiriniz. Soğuyunca sütle çırpılmış şantiyi kremaya ekleyip çırpınız. Etimeklerin üzerine dökünüz. Ufalanmış kadayıfları teflon tavada yağ ve şekerle birlikte kavurunuz. Kremanın üzerine kavrulan kadayıfları serpiniz. İsterseniz ceviz içi de dökebilirsiniz. Dinlendiriniz.
Afiyet Olsun...
elinize sağlık, görünümü çok güzel yarın ilk işim tatlıyı denemek olacak nursena :)
YanıtlaSil