Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
3 yemek kaşığı krem çikolata
1,5 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Yapımı:
Yumurta aklarını bir kaba koyup üzerine yarım su bardağı toz şekeri dökünüz. Kar beyazı oluncaya kadar çırpınız. Yumurta sarılarını da başka bir kaba koyup kalan yarım su bardağı toz şekeri içine ilave ediniz. Şeker eriyene kadar çırpınız. Yumurta sarılarının üzerine süt, sıvı yağ, vanilya ve kakaoyu katıp çırpınız. Un ve kabartma tozunu da ilave edip çırpınız. Krem çikolatayı ekleyip çırpınız. En son yumurta aklarını ekleyip alttan yukarı doğru yumurta aklarını söndürmeden yavaş yavaş spatula ile karıştırınız. Yağlanmış uygun tepsiye veya kek kalıbına harcı dökünüz.170 derece derece de pişiriniz. Kürdan testi yaptıktan sonra fırından çıkartınız. Soğuduktan sonra istediğiniz gibi dilimleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder