Mutfaktan

Arama Çubuğu

27 Ekim 2014 Pazartesi

REVANİ


Türk mutfağının eski tatlılarından revani. Çok hafif ve lezzetli.


Malzemeler:

3 yumurta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı limon veya portakal kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı fındık içi (çok ince çekilmiş un gibi)
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon 

Yapımı:

Önce şerbeti kaynatınız. Sonra yumurta ve pudra şekerini köpürene kadar çırpınız. Sırasıyla diğer malzemeleri de katıp karıştırınız. Yağlanmış uygun tepsiye karışımı boşaltınız. 170 derecede kızarana kadar pişiriniz. Fırından çıkardıktan 7-8 dakika sonra revaniyi dilimleyiniz. Ilık şerbeti üzerine dökünüz. Şerbeti çekmesi bekleyiniz. 4-5 saat dinlendirip servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder