Malzemeler:
Yarım kg havuç
Yarım çay bardağı arpa şehriye
6-7 adet kornişon turşu
2 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 tutam dereotu
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Yapımı:
Rendelenmiş havuçları tavaya koyup üzerine üç yemek kaşığı sıvıyağ dökünüz. Havuçlar yumuşayana kadar sote ediniz. Küçük bir tencereye su koyup arpa şehriyeleri de ilave ediniz. Arpa şehriyeleri yumuşayana kadar pişiriniz. Piştikten sonra da suyunu süzünüz. Büyükçe bir kaseye yoğurt, mayonez, tuz, kıyılmış dereotu ve rendelenmiş sarımsak koyup güzelce çırpınız. Soğumuş olan havucu, şehriyeleri ve doğranmış kornişon turşuyu ilave edip hepsini güzelce karıştırınız. Servis tabağına alınız.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder