MALZEMELER:
2 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı süt
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Yumuşak olacak kadar un
İç harcı:
500 gr. kıyma
2 kuru soğan
3 sivri biber
Tuz
Kara biber
Bir tutam maydanoz
YAPIMI:
Önce yumuşak bir hamur yoğurup bir saat mayalandırınız. Bu arada iç harcını pişiriniz. Mayalanan hamurdan mandalinadan biraz büyük parça alıp oklava yardımıyla oval açınız. Pişmiş ve soğumuş olan iç harçtan yeteri kadar koyunuz. Kenarlardan bir parmak kadar kıymalı harcın üzerine kapatıp pide şekli veriniz. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp ısınmış 190 derecede pişiriniz.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder