MALZEMELER:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzerine pudra şekeri
İç Harcı:
6-7 tane elma
1 su bardağı şeker
2 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz
Üzerine pudra şekeri
YAPIMI:
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyiniz. Şekeri katıp ocağa açıp pişiriniz. Ceviz içini ilave edip ocağı söndürünüz. Tarçını da ilave edip karıştırınız.
Resimde gördüğünüz gibi büyük fırın tepsisine yağlı kağıt seriniz. Pişirdiğiniz elmalı harcı her tarafa eşit olacak şekilde tepsiye yayınız. Soğumasını bekleyiniz. Bu arada kekini hazırlayınız. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpınız. Süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırınız. Tepsideki elmalı harcın üzerine keki dökünüz. Önceden ısınmış 180 derecede keki fazla kızartmadan pişiriniz ((Kekin içini çekmesi yeterli, kızarırsa veya kurursa rulo olmaz. Hafif pembe olunca fırından alabilirsiniz.)). Tepsi boyutunda tezgah üzerine tekrar yağlı kağıt seriniz. Fırından çıkarttığınız tepsiyi
yağlı kağıdın üzerine ters çeviriniz((Yani elmalar üstte olacak.)).Elmaların üzerinden yağlı kağıdı yavaşça ayırınız. İki dakika bekletiniz. Daha sonra rulo sarınız. Soğuduktan sonra da üzerine pudra şekeri eleyiniz. Pastayı kapaklı bir kap içerisinde muhafaza ediniz. Dilim dilim keserek servis ediniz.
Afiyet Olsun..
Fatma abla bir gün yap da yiyelim :)
YanıtlaSil( mine ben gönülün kardeşi )
İnşalllah Mineciğim
YanıtlaSil