Tavuk göğsünü bilmeyen yoktur. Arasına kedidili katarak farklı bir yorum katmak istedim. Fikir bana ait.
MALZEMELER:
0,5 paket margarin
2 çay bardağı un
1,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı süt
0,5 paket kakaolu pötibör bisküvi
Arasına kedidili bisküvi
YAPIMI:
Margarini küçük bir tencereye koyup eritiniz. Üzerine unu ilave edip biraz kavurunuz. Sütü yavaş yavaş katıp hızlı hızlı karıştırınız. Şekeri de ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriniz. Ocaktan alıp 10-15 dakika mikserle çırpınız. Kakaolu bisküvileri un haline getirip fırın tepsisinin her yerini kaplayınız. Üzerine muhallebiyi döküp her yerine eşit yayınız. 5-6 saat dinlendirdikten sonra 3-4 parmak genişliğinde şeritler kesip kedili bisküviyi ortadan ikiye bölünüz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder