Mutfaktan

Arama Çubuğu

15 Aralık 2014 Pazartesi

ÇITIR BÖREK



MALZEMELER:

4 yufka

Sosu İçin:
1 su bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı un

İçine:
5 adet haşlanmış patates
1 kuru soğan
1 çay kaşığı kuru nane
0,5 çay kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı tereyağ
Tuz

Üzerine:
Yumurta sarısı
Haşhaş

YAPIMI:

Doğranmış soğanı tereyağı ile biraz kavurunuz. Haşlanmış patatesi ekleyiniz. Baharatları da ekleyip karıştırınız. Soğumaya bırakınız. Sosu için sıvıyağ, un ve sirkeyi de pürüzsüzleşene kadar iyice çırpınız. Masaya bir tane yufka seriniz. 4-5 kaşık hazırladığınız sostan her tarafına döküp yufkanın her yerini ıslanmasını sağlayınız. İkinci yufkayı diğerinin üzerine seriniz. Ona da sostan sürünüz. Sigara böreği keser gibi 12 veya 16 parçaya bölünüz. Geniş kısımlara patatesli harç koyunuz. Sigara böreği gibi sarınız. Yağlı kağıt serili tepsiye diziniz. Kalan yufkalara aynı işlemi yapınız. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp boncuk haşhaş serpiniz. 180-190 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişiriniz.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder