MALZEMELER:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı boncuk haşhaş
Un
YAPIMI:
Yumurta ile şekeri kabarana kadar çırpınız. Süt ve sıvı yağı ekleyip bir-iki tur karıştırınız. Un ile kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırınız. Kek harcını ikiye bölünüz. Birine kakao ekleyip karıştırınız. Diğerine haşhaş ekleyip onu da karıştırınız. Yağlanmış kek kalıbına isterseniz susam serpebilirsiniz. Kakaolu hamurdan kalıba dökünüz. Üzerine haşhaşlı hamurdan döküp 160 derecede 30-40 dakika pişiriniz. İçinin pişip pişmediğini kürdanla kontrol ediniz.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder