Kabak tadı vermeyen, bal kabaklı ekmekler.
Malzemeler:
1 su bardağı bal kabağı püresi (200 gramdan büyük)
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Yapımı:
2 ince dilim soyulmuş bal kabağını küçük küçük doğrayınız. Üzerine gelecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişiriniz. Piştikten sonra suyunu iyice süzüp çatalla iyice eziniz. Hamur yoğurma kabına 1 su bardağı bal kabağı püresini koyunuz. Ilık su ve sütü 1 kaba koyup içine mayayı koyunuz. Biraz mayanın kabarmasını bekleyiniz. Bal kabağının üzerine sütlü karışımı dökünüz. Diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur yoğurunuz. Üzerini örtüp yarım saat mayalandırınız. Unlu bir zemine hamuru koyunuz. Mandalinadan biraz büyük bezeler alıp yuvarlayınız. Bezeleri hafif unlayınız.
Resimdeki gibi kalın yorgan ipini alıp ortasına hamur bezesini koyunuz. Sıkmadan bağlayınız. Yağlanmış tepsiye seyrek diziniz. 10-15 dakika tepside mayalandırınız. Isınmış 180 derecede kızarana kadar pişiriniz.
Not: Kabağın tadı hissedilmiyor. Turuncu renkte çok güzel ekmek. Piştikten sonra iplerini kesiniz.
Afiyet Olsun...
teyzecim görünümü çok güzel ama kabağı yemiyorum.ZEKANA HAYRANIM :D
YanıtlaSil