Mutfaktan

Arama Çubuğu

8 Ocak 2015 Perşembe

SÜTLÜ EKMEK


MALZEMELER:

1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya
Un
Bezeler İçin:
3-4 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
Üzerine İçin:
Yumurta sarısı

YAPIMI:

Ilık su ve sütün içine mayayı koyunuz. Üzerine şekeri döküp biraz kabarması bekleyiniz. Sıvıyağ, un ve tuzu da ekleyip yumuşak hamur yoğurunuz. Yumurtadan biraz küçük bezeler hazırlayınız. Bir beze alıp tatlı tabağından biraz daha büyük açınız. Yumuşak tereyağından bir tatlı kaşığı bezenin her yerine sürünüz. Önce sağ tarafı sonra sol tarafı üst üste gelecek şekilde katlayınız. Biraz daha yağ sürünüz. Dikdörtgen olan hamurun ucundan başlayıp rulo sarınız. 
Yukarıda gördüğünüz kalıbı yağlayıp bezeyi koyunuz. Diğer üç bezeye de aynı işlemi yapınız. 15-20 dakika kalıpta mayalandırınız. Üzerine yumurta sarısı sürüp Isınmış 180 derecede kızarana kadar pişiriniz. 
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder