Mutfaktan

Arama Çubuğu

23 Ocak 2015 Cuma

PORTAKALLI ISLAK KEK

Çikolata ve portakalın müthiş uyumu.


Malzemeler:

3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı kakao
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2-3 su bardağı arası un
Sosu için:
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket bitter çikolata (80 gram)
1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi

Yapımı:

Yumurta ve şekeri iyice çırpınız. Portakal kabuğu rendesi, kakao, sıvı yağ, süt ve portakal suyunu ekleyip karıştırınız. Un ile kabartma tozunu ilave edip karıştırınız. Uygun yağlanmış tepsiye kek harcını dökünüz. 160 derece de pişiriniz. Kek pişerken sosu hazırlayınız. Süt, su, şeker ve portakal kabuğu rendesini küçük bir tencereye koyup ocağı yakınız. Karıştırarak kaynamaya yakın çikolatayı kırıp sosun içine koyunuz. Kaynadıktan sonra ocağı kapatınız. Ara ara sosu karıştırınız. Keki fırından çıkartınız ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyiniz. Ilık sosu kekin üzerine dökünüz. 3-4 saat dinlendiriniz ki sosu çeksin.

Afiyet Olsun...

1 yorum:

  1. Çok güzel bir tarif olmuş.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil