Mutfaktan

Arama Çubuğu

18 Şubat 2015 Çarşamba

MANTI BÖREK


MALZEMELER:

3 yufka 
Küçük 1 kase su ve sıvıyağ karışımı
İçine:
350 gr kıyma
1 iri kuru soğan
1 sivri  biber
Tuz
Karabiber
Biraz Pulbiber
Kimyon
Üzerine:
Sarımsaklı Yoğurt
Salçalı Tereyağlı sos


Yapımı:

Yemeklik doğranmış soğanı tavaya koyunuz. Üzerine iki yemek kaşığı sıvı yağ koyup biraz çeviriniz. Kıymayı ve doğranmış biberi ekleyip kavurunuz. Tuz ve diğer baharatları ekleyip biraz daha karıştırınız. Ocağı kapatıp soğumaya bırakınız. Bir tane yufkayı tezgaha seriniz, artı şeklinde dörde bölünüz. Su ve sıvıyağ karışımından yufkalara sürünüz. Kıymalı harçtan yeteri kadar serpiştiriniz. Rulo sarınız. Gül böreği şekli verip tepsiye diziniz. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapınız. Böreklerin üzerilerine su ve sıvı yağ karışımından  biraz sürünüz. 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriniz. Böreklerin üzerilerine yeteri kadar sarımsaklı yoğurt döküp sonra salçalı tereyağ dökünüz. Sıcak servis yapınız.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder