Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı+ 2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı ceviz (iri dövülmüş)
2 yemek kaşığı kavrulmuş susam
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı ceviz (iri dövülmüş)
2 yemek kaşığı kavrulmuş susam
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1,5 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Un
Yapımı:
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpınız. Kakao, tarçın, vanilya, kabartma tozu ve iki su bardağı unu ayrı kaba eleyiniz. Diğer malzemeleri de yumurtalı karışıma ilave ediniz. İki-üç kere karıştırınız. Son olarak kakaolu karışımı ekleyip yumurtaları söndürmeden karıştırınız. Unu az gelirse biraz daha ilave ediniz. Yağlayıp unladığınız kek kalıbına harcı boşaltınız. 160 derece de 35-40 dakika pişiriniz.
Not: Üzümleriniz sert ise 15 dakika sıcak suda bekletiniz. Suyunu süzüp kağıt havlu ile kurulayınız.
Not: Üzümleriniz sert ise 15 dakika sıcak suda bekletiniz. Suyunu süzüp kağıt havlu ile kurulayınız.
Not: İsterseniz bu keki sade de yapabilirsiniz. Ceviz, susam vs. malzemeleri damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder