Malzemeler:
1.5 su bardağı ılık süt1.5 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 yemek kaş. toz şeker
1 tatlı kaş. tuz
Yarım su bardağında biraz fazla sıvıyağ
Aldığı kadar un
1 yumurta (sarısı üzerine)
Açmak için: Buğday nişastası
Yufkaları yağlamak için: 200gr tereyağı, yarım çay bardağında biraz fazla sıvıyağ
Yapımı:
Malzemelerin hepsini karıştırın. Yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat mayalandırın. Mayalanan hamuru dört eşit parçaya ayırın. Nişasta ile yufka büyüklüğünde ve inceliğinde açınız. Açtığın bezeyi eritmiş olduğun tereyağı ve sıvıyağ karışımı ile heryerini yağlayınız. Diğer üç bezeyi de tek tek açıp yağlayın ve ilk yufkanın üzerine koyunuz. Yani dört yağlanmış yufka üst üste olacak. Bu dört yufkayı zarf gibi katlayınız. 5 dakika dinlendiriniz. Oklavayla kalem kalınlığıyla açınız. 8 santime 8 santim karelere bölünüz. Bu küçük kareleri tekrar zarf gibi katlayınız. Yağlı tepsiye aralıklarla diziniz. 10 dk tepside dinlendiriniz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişiriniz.Afiyet Olsun...
Keteyi çok severim fırından çıktığında sıcak sıcak yemesine bayılırım.Elinize sağlık kete nefis görünüyor
YanıtlaSil