Mutfaktan

Arama Çubuğu

6 Ekim 2013 Pazar

SODALI POĞAÇA

 


Nefis bir poğaça daha.

Malzemeler:

1.5 su bardağı ılık süt
1.5 su bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı maden suyu
1 paket yaş maya
3 yumura (2 yumurta sarısını üzeri için ayır)
1 tatlı kaş. tuz
2 tatlı kaş. şeker
Aldığı kadar un

İstediğiniz iç harcı içine koyabilirsiniz.

Yapımı:

Hamur malzemerini karıştırıp oldukça yumuşak bir hamur yoğurunuz. Yarım saat mayalandırınız. Mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elinizle biraz açınız. İstediğiniz iç malzemeden koyup yuvarlayınız. Yağlı tepsiye poğaçayı koyunuz. Hamurdan küçük bir parça alınız. Elinizle uzun ince bir şerit yapınız. Poğaçanın üzerine fiyonk şekli verip yerleştiriniz. Üzerine yumurta sarısı sürünüz. 10 dk. tepside dinlendiriniz. 180 derecede ısıtılmış fırında pişiriniz.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder